Haptotherapie1
“Luisteren naar jouw gevoel”
Haptotherapie2
“Aanraken wat belangrijk is”
Haptotherapie3
“Zien wie jij bent”
Haptotherapie4
“Ruimte om te bewegen”
Slider

Ervaringen van anderen:


Gea:
Als werkende moeder van 3 opgroeiende kinderen is/was het voor mij heel makkelijk om onder te sneeuwen en niet voldoende ruimte voor mezelf te organiseren. Ik heb de kans gekregen om met behulp van Haptotherapie  te ontdekken hoe ik daarin beter voor mezelf kan zorgen. Door de aanraking van de therapeut kon ik als het ware bij mezelf naar binnen kijken en ontdekken wat ik nodig heb, en bedenken hoe ik het best kan reageren in situaties dat er aan mij getrokken wordt. Door mij bijvoorbeeld  letterlijk onder druk te zetten  (tegen me aan te duwen)

 

Lees meer

 

voelde ik dezelfde druk en kon ik  verschillende manieren uitproberen die goed voelden voor beide partijen. Ik leerde dat ik mij niet steeds naar anderen hoef te schikken maar ook voor mezelf mag kiezen, en dat ik niet voor elk probleem een oplossing hoef te bedenken. Door deze bewustwording sta ik steviger in mijn schoenen waardoor de kinderen instinctief meer rekening met mij houden. Een heel bijzondere ontdekking. Ik ben erg blij met deze verandering en houd nu energie over voor mezelf, wat ook weer ten goede komt aan de kinderen. Een win-win-situatie!

 

Lianne:

Van overleven op verstand naar vertrouwen en meer leven op gevoel. De sessies met Margot gaven mij letterlijk en figuurlijk de steun in de rug die ik nodig had.

 

Richard:

Verbinding met mezelf en mijn dierbaren!

Na jaren van (ver)bindingsangst, vluchtgedrag en een grote leegte, besloot ik het roer om te gooien. De verbinding met mezelf en mijn dierbaren waren behoorlijk ontwricht. Stap voor stap heb ik met behulp van Margot mezelf leren (her)ontdekken met als resultaat dat ik nu krachtig in het leven sta, verbonden ben en dicht bij mijn eigen gevoel(ens) kan komen. Maak nu vrije keuzes op basis van gevoel! Het fijne aan haptonomie is dat je niet zo hoeft te "graven" in het verleden, maar dat je juist vanuit het hier en nu, eigen gedrag kunt veranderen. Margot heeft me op een veilige en prettige wijze begeleid.

 

E. Fransen:

Mijn situatie: door mijn visuele beperking ging mijn functioneren steeds verder achteruit, tot niveau van afhankelijkheid. Mijn oude strategie werkte niet meer. Mijn emotionele blokkade kwam op de voorgrond. Ik werd onzeker en angstig, daarbij raakte ik mentaal en fysiek uit balans met als gevolg hoge spierspanningen in mijn lichaam. Het lukte mij niet, om weer in balans te komen en positief te ontwikkelen. Door het volgen van haptotherapie, kreeg ik overzicht over mijn nieuwe situatie. Gaandeweg de therapie ontstond realistisch inzicht. Door professionele onderbouwing van mijn ontwikkelingen leerde ik mijn handelen, het hoe en waarom, beter begrijpen. Evenals, wat ik nodig heb om mij beter te voelen. Belastende gevoelens zijn geneutraliseerd en mijn emotionele blokkade is veranderd naar een werkbaar niveau, waardoor ik mij beter kan uiten en mijn communicatie sterk verbeterd is. Mentaal en fysiek ben ik weer in balans en weet hoe ik mijn energie kan verdelen. Ik voel me weer zelfverzekerd, heb mijn handicap geaccepteerd en ervaar mentale rust. Ik kijk binnen mijn grenzen weer naar mogelijkheden om mij verder te ontwikkelen. Margot bedankt!

 

Jeroen: 

Van jongs af aan leerde ik mijn ogen goed te gebruiken. Bij mijn studie voor architect leerde ik creatief en rationeel te denken. Zo werden zien en denken in belangrijke mate mijn kompas waar ik op koerste door het leven. Ik werd na 60 jaar bijna blind. Bij mijn revalidatie kwam ik in contact met Margot Kortman en met haptonomie. Ik leerde door heel dagelijkse oefeningen mijn gevoel meer en meer te gebruiken. Mijn gevoel is nu mijn kompas geworden. Een heel nieuwe ervaring en ook een nieuwe vaardigheid. Het leven is er voor mij heel wat plezieriger en makkelijker door geworden. Volgens mij is het niet nodig om eerst bijna blind te worden om het (effectieve) gebruik van je gevoel te ontwikkelen. Je kan gewoon eens een afspraak maken bij Margot