Haptotherapie Apeldoorn 6
Slider

Nieuws over haptotherapie

Haptotherapie is een therapievorm gebaseerd op de principes van de haptonomie; Tijdens haptotherapie leer je luisteren naar jouw gevoel, naar wat jouw lichaam je te vertellen heeft, je leert jouw gevoelens serieus te nemen en er gebruik van te maken.

Haptotherapie bij een visuele beperking; slechtziend maar goed luisterend naar je gevoel!

Voor mensen met een visuele beperking geldt altijd de noodzaak om, in min of meerdere mate, de visuele beperking te compenseren door gebruik te maken van andere zintuigen of persoonlijke kwaliteiten als (emotionele) intelligentie, doorzettingsvermogen, gedrevenheid, gebruik van logica, geheugen of motivatie.

Een zeer wezenlijke compensatiemogelijkheid ligt in mijn ogen in het optimaal leren luisteren naar en gebruik maken van je eigen gevoelens. Hierdoor zul je, met je visuele beperking, beter in staat zijn je eigen grenzen te kennen en (h)erkennen en deze aan te geven, je intuïtie te gebruiken, je in te leven in de ander en je zelfvertrouwen te vergroten. Haptotherapie kan je helpen bij het verwerken van je slechtziendheid, bij het vinden van een goede balans tussen in- en ontspanning en bij het beter handelen naar je eigen grenzen.

Ruim 20 jaar werk ik nu met veel passie in de revalidatie voor mensen met een visuele beperking. In "Upendi" kan ik deze ervaring en kennis nu prachtig combineren met het vak van haptotherapeut. Hierdoor kan ik mensen met een visuele beperking helpen zich weer helemaal te verbinden met hun gevoelens; hen de kans geven vertrouwen in eigen kunnen te hervinden via de ingang van het gevoel!

Met haptotherapie leren luisteren naar jouw gevoel
Haptotherapie bij apneu
 

Reacties

Nog geen reactie
Default Blogger
Already Registered? Login Here
Gast
vrijdag 19 april 2024