Jouw lichaam kan niet liegen! Sterker nog, het vertelt je feilloos hoe het met je is. Wat het fijn vindt, wat het nodig heeft. Het wordt bijvoorbeeld moe of gaat pijn doen als je te lang bent doorgegaan, je wilt weg als je je ergens niet op je gemak voelt, je ogen gaan prikken als je te lang achter een beeldscherm hebt gezeten, je krijgt het benauwd als iemand te dicht op je lip zit.

Om er voor te zorgen dat je naar je lichaam gaat luisteren gebruikt jouw lichaam allerlei signalen zoals pijn, onrust, vermoeidheid, spierspanning, honger, dorst.

Helaas is ons in de loop van ons leven vaak geleerd gevoelens te negeren. Veel mensen hebben vaak boodschappen gekregen als: "stel je niet aan", "presteren is belangrijk", "niet zeuren maar doorgaan". Hierdoor zijn zij steeds meer gericht op voldoen aan verwachtingen, voorkomen van afgewezen worden of zich aanpassen.

Tijdens haptotherapie leer jij weer luisteren naar jouw gevoel, naar wat je lichaam je te vertellen heeft, je leert jouw gevoelens serieus te nemen en er gebruik van te maken. Het natuurlijke vermogen om te voelen en te weten wat goed voor jou is wordt daardoor herstelt. Hierdoor voel je weer rust, zelfvertrouwen, kan je makkelijker keuzes maken die beter passen bij wat goed is voor jou.

Je leert weer gebruik maken van de (eigen)wijsheid van jouw lichaam!!